Αvocado toast με αυγά ποσέ
Υλικά
2 αυγά, 2 φέτες πολύσπορο ψωμί, 1/2 αβοκάντο, 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, θυμάρι ή βασιλικό), ντοματίνια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε ελάχιστο νερό και τοποθετείτε μέσα μικρά τσέρκια αν θέλετε τα αυγά να έχουν στρογγυλό σχήμα. Μόλις το νερό πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε τα αυγά στα τσέρκια, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν για 5΄.
2. Φρυγανίζετε τις φέτες του ψωμιού και απλώνετε το αβοκάντο, αφού πρώτα το λιώσετε στο μούλτι. Στη συνέχεια βάζετε και τα αυγά στο ψωμί, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και τα μυρωδικά, διακοσμείτε με τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.