Γαρίδες σε μπύρα
Υλικά για 8 άτομα
1 κιλό γαρίδες
500 ml κρασί
60 ml ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
50 γραμμ. βούτυρο
340 ml μπύρα
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το κρασί και τις 2 σκελίδες σκόρδο μαζί με τις γαρίδες και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε το υπόλοιπο σκόρδο για 2'. Προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν (για 2' περίπου).
3. Περιχύνετε με τη μπύρα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και μαγειρεύετε για 3' ακόμα. Σερβίρετε τις γαρίδες μαζί με το ζωμό.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!