Υλικά:
300ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, 2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι, 50g βούτυρο, 200g κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
50ml γάλα,375g έτοιμη ζύμη κουρού για τάρτα, ελάχιστο αλάτι για πασπάλισμα
παγωτό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας την ζύμη της τάρτας αλλά είναι πιο εύκολο να αγοράσετε έτοιμη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεδιπλώνετε τη ζύμη κουρού της τάρτας σας σε μια στρογγυλή πυρίμαχη φόρμα διαμέτρου 23cm. Το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου μισή ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.
Τοποθετείτε την κρέμα, την ζάχαρη και το αλάτι σε ένα τηγάνι μέχρι να βράσουν και όταν είναι έτοιμο το αφαιρείτε απ τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και την σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα. Αφήνετε για λίγα λεπτά το μείγμα και μετά ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε πάλι. Ρίχνετε το μείγμα σας μέσα στην βάση της τάρτα και το αφήνετε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού η τάρτα έχει σταθεροποιηθεί πασπαλίζετε με τις νιφάδες από αλάτι και σερβίρετε με παγωτό για extra απόλαυση.