Υλικά για 6 άτομα
800 γραμμ. ντομάτες, 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες, 250 γραμμ. φράουλες καθαρισμένες, 250 γραμμ. μπάλες μοτσαρέλας, 10 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο 6 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. ξίδι (μείγμα από μπαλσάμικο και κόκκινο) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 κ.σ. σουσάμι ψημένο
Για τη σος 125 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 250 γραμμ. μαγιονέζα 2 κ.σ. κέτσαπ, 1 κ.σ. ταμπάσκο
Εκτέλεση
1. Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε στα τέσσερα.
2. Στραγγίζετε τις μπάλες μοτσαρέλας. Τις τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε τις ντομάτες, το αβοκάντο, τις φράουλες, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σουσάμι, το βασιλικό και αλατοπιπερώνετε.
3. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της σος, περιχύνετε τη σαλάτα και τη διατηρείτε στο ψυγείο.