Υλικά:
125 γραμμ. αμύγδαλα χωρίς αλάτι
60 γραμμ. φρέσκο βασιλικό μαζί με τα κοτσάνια
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
Χυμό από 1 λεμόνι
125 ml ελαιόλαδο
Μια πρέζα χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C
Τοποθετείτε τα αμύγδαλα και το σκόρδο σε ένα μεγάλο ταψί, τα ψήνετε για 10' και στην συνέχεια τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται.
Τips:
– Για πιο αυθεντική σάλτσα πέστο αντικαταστήστε τα αμύγδαλα με κουκουνάρι.
– ΓΙα πιο έντονη και ιδιαίτερη γεύση προσθέστε στο μείγμα σας λιαστές ντομάτες ή αγκινάρα.
– Η σάλτσα πέστο καλό είναι να καταναλώνεται αμέσως αλλά αν την φυλάξετε σε αεροστεγές σκεύος, θα διατηρηθεί στο ψυγείο εως και μια εβδομάδα.