Υλικά
6 μεγάλα καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. Κύμινο
1/4 κ.γ. Πιπέρι
2 συσκευασίες ντοματίνια
1 κ.γ. Βασιλικός
1/2 κ.γ. Γιαούρτι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο στο ταψί.
2. Τοποθετείτε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι, κύμινο και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Ψήνετε για 25'.
3. Λιώνετε τα μισά καρότα με το μπίμερ, προσθέτετε και τη 1 συσκευασία ντοματίνια και συνεχίζετε να λιώνετε. Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα καρότα και τα ντοματίνια.
4. Προσθέτετε το γιαούρτι, το βασιλικό και 1/2 κ.γ. Αλάτι και μαγειρεύετε για 10'. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται.