Υλικά
1 κιλό πατάτες, 150 γραμμ. σπαράγγια, 2 αβοκάντο, 5 φρέσκα κρεμμύδια
2 κ.σ. ελαιόλαδο, φύλλα μέντας, χυμός από ένα λεμόνι, 10 γραμμ. σχινόπρασο
Για γαρνίρισμα: 1 κρεμμύδι, λίγο σχινόπρασο
Εκτέλεση:
1. Κόβετε τις πατάτες σε 4 κομμάτια. Τις τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20'. Μόλις είναι έτοιμες, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα για 1' τα σπαράγγια να ζεματιστούν.
2. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το σχινόπρασο και τη μέντα και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε τις πατάτες και τα σπαράγγια κομμένα στη μέση.
3. Χτυπάτε στο μπλέντερ το αβοκάντο, με το λεμόνι, το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε.
4. Ανακατεύετε το ντρέσινγκ με τη σαλάτα και γαρνίρετε με κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σχινόπρασο.