(προετοιμασία: 45')
Υλικά για 4 άτομα
250 γραμμ. ρύζι ξεπλυμένο και στραγγισμένο, 1 κ.σ. ηλιέλαιο
1 πορτοκαλί πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια, 1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια, 175 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβα στραγγισμένο, 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
¼ κ.γ ρίγανη, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη, 175 γραμμ. φασόλια κονσέρβα στραγγισμένα
χυμό από 1 λάιμ
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 175ml νερό και το ρύζι μαζί 1 κ.γ. αλάτι.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά.
Έπειτα χαμηλώνετε την ένταση και βράζετε για 20-25' μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.
Βγάζετε το ρύζι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει για περίπου 10'.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτετε την πιπεριά, το καλαμπόκι και μια πρέζα αλάτι.
Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στα 5'.
Προσθέτετε το κύμινο, την ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, τα φασόλια και μια μεγάλη πρέζα αλάτι.
Ανακατεύετε και το αφήνετε στην φωτιά για άλλα 2'.
Ανακατεύετε το ρύζι με ένα πιρούνι για να γίνει αφράτο και προσθέτετε σε αυτό το μείγμα λαχανικών που ετοιμάσατε μαζί με τον χυμό λάιμ.