Κοτόπουλο με μέλι
Υλικά (για 6 άτομα)
1 κοτόπουλο (περίπου 1,3 κιλά) κομμένο σε 10 μερίδες, 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο, 1 λεμόνι σε φέτες, 30 πράσινες ελιές, 6 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα), 4 φύλλα δάφνης, 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τη δάφνη, τις φέτες του λεμονιού και το σκόρδο. Γυρίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
2. Έπειτα από 10΄ περίπου χαμηλώνετε τη φωτιά, αφαιρείτε τις φέτες του λεμονιού και προσθέτετε τις ελιές, αφού πρώτα τις έχετε στραγγίξει καλά από την άλμη τους.
3. Αλείφετε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το μέλι και μαγειρεύετε, γυρίζοντας συχνά πλευρά στα κομμάτια. Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, 5΄ πριν το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.