Λαζάνια με 3 τυριά
Υλικά
2 συσκευασίες ντοματίνια, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρόκος αυγού, 1 ½ φλιτζ. ρικότα, 2 φλιτζ. μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια
1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 συσκευασία λαζάνια
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Ρίχνετε τα ντοματίνια στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν χυμούς.
3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας και το σκόρδο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε για άλλα 12', μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κρόκο και τη ρικότα και αλατίζετε.
5. Σε ένα πυρέξ, απλώνετε μια στρώση από το μείγμα με τη ρικότα, μια στρώση λαζάνια και μια στρώση σάλτσα ντομάτας. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για άλλες δυο στρώσεις. Πάνω πάνω στρώνετε μια στρώση λαζάνια και πασπαλίζετε με μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ψήνετε τα λαζάνια για 30', μέχρι να ροδίσουν.