Σαλάτα λαχανικών με κοτόπουλο και μοτσαρέλα
(προετοιμασία: 30')
Υλικά
1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο.
2 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα, κομμένο σε φέτες.
4 φέτες bacon.
250 γραμμ. (ή 2 φλιτζ.) πράσινα φασολάκια
150 γραμμ. (ή 6 φλιτζ.) σπανάκι baby, πλυμένο.
225 γραμμ. (ή 1 1/2 φλιτζ) ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 μεγάλα αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. Λευκό ξίδι
125 γραμμ. (ή 3/4 φλιτζ) καρύδια
125 γραμμ. (ή 3/4 φλιτζ) θρυμματισμένο blue cheese όπως: ροκφόρ, Stilton κ.α.
200 γραμμ. μοτσαρέλα
αλάτι
φρέσκο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο.
Το βάζετε στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει γυρνώντας το μερικές φορές. Υπολογίστε γύρω στα 6-8'. Βγάζετε το τηγάνι από την φωτιά.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το grill σε δυνατή φωτιά. Τοποθετείτε το μπέικον σε ειδική σχάρα και ψήνετε για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Το γυρνάτε μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και στην συνέχεια το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Βράζετε τα φασολάκια για 2 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα βάζετε να κρυώσουν σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Στραγγίζετε άλλη μια φορά και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε τα φασολάκια, τα ντοματίνια, το σπανάκι, και το αβοκάντο. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και ξίδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Σπάτε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το προσθέτετε από πάνω μαζί με τα καρύδια, το κοτόπουλο, το blue cheese και τη μοτσαρέλα και σερβίρετε.