Σαλάτα με καπνιστό σολομό
(προετοιμασία 15΄)
Υλικά για 4 άτομα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 αβοκάντο, 1 μέτριο αγγούρι, 1 μεγάλο λεμόνι κομμένο στα οχτώ, λίγα φύλλα σαλάτας (ρόκα, μαρούλι, σπανάκι), 250-300 γραμμ. καπνιστό σολομό, 1 κ.σ. άσπρο ξίδι αναμεμειγμένο με 1 κ.σ. νερό, 6 κ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο, 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη, 1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
1. Ρίχνετε το κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με το ξίδι, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόβετε το αγγούρι σε τριγωνικές φέτες και τις βάζετε στο μπολ. Αφήνετε να μαριναριστούν για 10΄ και τις στραγγίζετε.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα μαζί με το χυμό από μία φέτα λεμονιού και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά.
3. Τοποθετείτε στην πιατέλα τις φέτες σολομού, το αβοκάντο, τα πράσινα φύλλα σαλάτας, το αγγούρι σε φέτες και το μείγμα μαγιονέζας σε ένα μπολάκι και σερβίρετε μαζί με φρυγανισμένο ψωμί.