Σπαγγέτι με μανιτάρια και παρμεζάνα
(προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1 ώρα)
Υλικά για 4 άτομα: 1 πακέτο σπαγγέτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 φλιτζ. μανιτάρια ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ¼ φλιτζ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη, 1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα μακαρόνια σε βρασμένο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι. Μαγειρεύετε για 2΄ σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 7΄-8΄.
3. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τότε τα βάζετε στο τηγάνι μαζί με την παρμεζάνα.
4. Σβήνετε τη φωτιά, μοιράζετε τα μακαρόνια στα πιάτα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.