Τάρτα με ντομάτα και σπαράγγια
(προετοιμασία 35’, μαγείρεμα 1 ώρα και 10’)
Υλικά για 4 άτομα
375 γραμμ. έτοιμη ζύμη τάρτας, 1 ματσάκι λεπτά σπαράγγια, 250 γραμμ. σπανάκι, 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα, 150 ml κρέμα γάλακτος, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, λίγα φασόλια, 10 μικρά ντοματίνια κομμένα στη μέση, 25 γραμμ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, βούτυρο για επάλειψη
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Αλείφετε ένα ταψί διαμέτρου 25-30 εκ. με βούτυρο και απλώνετε τη ζύμη.
2.Κόβετε τα κομμάτια που περισσεύουν και με ένα πιρούνι την τρυπάτε. Σκεπάζετε με ένα λαδόχαρτο και καλύπτετε την επιφάνεια με φασόλια. Ψήνετε για 20’-30’ μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφαιρείτε το λαδόχαρτο και τα φασόλια. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180° C.
3.Κόβετε τα σπαράγγια και τα καθαρίζετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα σπαράγγια για 1’ και τα σουρώνετε. Προσθέτετε το σπανάκι, το αφαιρείτε αμέσως και το στραγγίζετε πολύ καλά.
4.Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο και αλατοπιπερώνετε. Στρώνετε το σπανάκι πάνω από τη ζύμη, τα σπαράγγια και τα ντοματίνια κομμένα σε φέτες. Πασπαλίζετε με βασιλικό και περιχύνετε με το παραπάνω μείγμα.
5.Ψήνετε τη ζύμη στο φούρνο για 35’. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και αφήνετε την τάρτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη σερβίρετε.
Tip:Στη συγκεκριμένη τάρτα, αντί για σπαράγγια ταιριάζουν επίσης πράσινα φασολάκια.