Κρέμα σοκολάτα
(προετοιμασία: 10΄, μαγείρεμα: 5΄)
Υλικά για 6 άτομα 200 γραμμ. μαύρη σοκολάτα, 100 ml γάλα, 100 ml κρέμα γάλακτος 1 κ.σ. μέλι, 60 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια, 250 γραμμ. μασκαρπόνε 50 γραμμ. ζάχαρη άχνη, 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τα αφήνετε να βράσουν. Σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε μέσα και το παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Προσθέτετε το βούτυρο και αναμειγνύετε.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σερβίρετε σε μικρά ποτηράκια μια στρώση από το κάθε μείγμα και τα βάζετε στο ψυγείο.
Tip: Αν θέλετε λιγότερο γλυκιά την κρέμα, αντικαταστήστε τη ζάχαρη με 2 κ.σ. σιρόπι μέντα, πορτοκάλι ή φουντούκι.