Αυγά με φέτα και σάλτσα ντομάτας
Υλικά για 6 μερίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, 1 κ.γ. κύμινο. 1 κ.γ. πάπρικα, 1 κ.σ. αλάτι
1 κεσεδάκι πολτός ντομάτας (γύρω στα 800 γραμμ.), 6 αυγά
100 γραμμ. φέτα τριμμένη, 3 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα, ψιλοκομμένος μαϊντανός, ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για 15'. Βάζετε το σκόρδο, το τσίλι, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και μαγειρεύετε για 2' ακόμα.
3. Περιχύνετε με τον πολτό ντομάτας, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 15' μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.
4. Αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά. Με ένα κουτάλι μοιράζετε τη σάλτσα σε 6 μέρη και σπάτε από ένα αυγό στο καθένα. Συμπληρώνετε με τη φέτα. Ψήνετε για 7-10, μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια και να ροδίσει η φέτα.
5. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε με φέτες ψωμιού.