Ιταλικό σουβλάκι με προσούτο

8 λεπτές φέτες προσούτο Πάρμας

8 μικρά μπαλάκια μοτσαρέλα

4 φέτες χωριάτικο ψωμί

1 σκελίδα σκόρδο

4 κ.σ. κουκουνάρια

1 ματσάκι πλατύφυλλου βασιλικού

8 κ.σ. ελαιόλαδο

πιπέρι

ξυλάκια για σουβλάκι

Elle 01 Νοε. 11
Ιταλικό σουβλάκι με προσούτο

1. Ψήνετε τις φέτες ψωμιού, τρίβετε την επιφάνειά τους με σκόρδο και τις ραντίζετε με ελαιόλαδο. Μετά τις κόβετε σε κυβάκια.

2. Περνάτε στεγνά τα κουκουνάρια από το τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντάς τα συνεχώς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Πλένετε απαλά τα φύλλα του βασιλικού και τα απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί.

3. Περνάτε σε κάθε ξυλάκι 1 κυβάκι ψωμιού, 1 φέτα προσούτο Πάρμας και 1 κομμάτι μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσουν τα ξυλάκια.

4. Τοποθετείτε τα σουβλάκια που ετοιμάσατε σε μια πιατέλα και τα ραντίζετε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τα κουκουνάρια και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT