1. Ετοιμάζετε το παντεσπάνι από φιστίκι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150° C. Ρίχνετε τα φιστίκια μαζί με τη μισή ζάχαρη στο μπλέντερ και τα λιώνετε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Με ένα μίξερ χειρός χτυπάτε το μαλακό βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη. Όταν ασπρίσει το μείγμα, προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και το αλεύρι, κατόπιν το μείγμα με το φιστίκι και τέλος τη βανίλια. Βουτυρώνετε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε στο φούρνο για 45΄. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζετε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: Με ένα μίξερ χειρός χτυπάτε μέσα σε μια κατσαρόλα τον κρόκο του αβγού, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ζεσταίνετε το γάλα και το προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε γρήγορα. Βάζετε την κατσαρόλα με την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ροδόνερο. Ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να κρυώσει.
3. Κόβετε σε κομμάτια για καναπεδάκια το παντεσπάνι φιστικιού. Απλώνετε την κρέμα πάνω στο κάθε κομμάτι και τα γαρνίρετε με κομμάτια φράουλας. Την ώρα που σερβίρετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.