Σούπα με καρότο και κίτρινο τυρί
Υλικά για 4 άτομα: 10 καρότα, 150 γραμμ. κίτρινο τυρί, ½ λίτρο γάλα, 200 γραμμ. λευκό τυρί, 2 κ.σ. λευκό ξίδι, 50 γραμμ. μέλι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση 1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα 9 καρότα σε ροδέλες. Τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα και λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 30΄ έως ότου μαλακώσουν.
2. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε το λευκό τυρί με το ξίδι και το φυλάτε στην άκρη. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε καλά το ωμό καρότο με το κίτρινο τυρί, αφού πρώτα τα περάσετε από τον τρίφτη, κι επίσης τα φυλάτε στην άκρη.
3. Σουρώνετε τα βρασμένα καρότα κρατώντας λίγο από το ζωμό τους. Στη συνέχεια τα χτυπάτε στο μπλέντερ ρίχνοντας, όποτε και αν χρειάζεται, λίγο ζωμό μέχρι το μείγμα να αποκτήσει βελουτέ υφή. Όταν είναι έτοιμο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά.
4. Στο κέντρο κάθε μπολ βάζετε 1 κουταλιά από το μείγμα με το λευκό τυρί και στη συνέχεια μοιράζετε τη σούπα. Τέλος πασπαλίζετε με το τριμμένο ωμό καρότο και το κίτρινο τυρί και σερβίρετε.