Kαρπάτσιο από γαρίδες με σέλινο και μήλα

120 γραμμ. χαβιάρι

10 πατάτες

6 κλωναράκια άνηθος

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρέμα γάλακτος

Elle 01 Νοε. 11
Kαρπάτσιο από γαρίδες με σέλινο και μήλα

1. Καθαρίζετε τις γαρίδες και αφαιρείτε τα εντόσθιά τους. Τις χαράζετε στη μέση και τις πιέζετε με ένα μαχαίρι με πλατιά λάμα. Τις βάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο και περιχύνετε με το χυμό δύο λεμονιών, τον οποίο έχετε πρώτα ανακατέψει με 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 20′ στο ψυγείο.

2. Εντωμεταξύ κόβετε το σέλινο και τα μήλα σε μπαστουνάκια και τα βάζετε σε νερό μαζί με το χυμό μισού λεμονιού. Όταν είναι έτοιμες οι γαρίδες τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεμένο με το χυμό μισού λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως το καρπάτσιο από γαρίδες δίπλα στο σέλινο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT