1. Σε μια κατσαρόλα, βράζετε τις σταφίδες με το κιρς και τις αφήνετε μέσα να κρυώσουν. Οι σταφίδες πρέπει να «πιουν» το αλκοόλ και να φουσκώσουν.
2. Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα φουντούκια και τα καβουρδίζετε σε στεγνό, αντικολλητικό τηγάνι. Σουρώνετε τις σταφίδες. Με ένα πιρούνι λιώνετε το τυρί να γίνει σαν κρέμα. Το ανακατεύετε με τα φουντούκια. Ζυμώνετε το μείγμα καλά. Το πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες βουτάτε πρώτα μέσα στο κιρς που έμεινε στην κατσαρόλα και κατόπιν στις σταφίδες, ώστε να κολλήσουν πάνω σε όλη την επιφάνειά τους.
3. Τυλίγετε κάθε μπαλίτσα με μεμβράνη και τις βάζετε όλες μαζί στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 ώρα, να σφίξουν. Μισή ώρα πριν σερβίρετε τις αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρετε με μερικές ψημένες φέτες πολύσπορου ψωμιού, λίγο χοντρό αλάτι και πιπέρι.