1. Βγάζετε το βούτυρο από το ψυγείο 1 ώρα πριν. Το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τις σταφίδες, τα βερίκοκα και τους χουρμάδες, όλα κομμένα σε κομματάκια, καθώς και τα φουντούκια μαζί με τα 3/4 του ποτηριού ρούμι. Βράζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ρούμι. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μια πιατέλα.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210? C. Δουλεύετε το βούτυρο στο μίξερ να γίνει αλοιφή και προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και ένα ένα τα αβγά. Ανακατεύετε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύετε για λίγα ακόμα λεπτά και προσθέτετε το υπόλοιπο ρούμι.
3. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ, διαστάσεων 22x9x7 εκ., και τη στρώνετε με λαδόκολλα. Πασπαλίζετε τα βρασμένα ξερά φρούτα και τα φουντούκια με λίγο αλεύρι και τα ενώνετε με τη ζύμη. Βάζετε το μείγμα στη φόρμα, ρίχνετε σε όλη την επιφάνεια τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα και τα φουντούκια και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε το κέικ στους 210? C για 10΄, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30΄ στους 180? C. Αν ροδίσει γρήγορα η επιφάνειά του, την καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. Για να διαπιστώσετε ότι το κέικ έχει ψηθεί, βυθίζετε ένα μαχαίρι στο εσωτερικό του. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο.
4. Δεν το ξεφορμάρετε αμέσως, αλλά το αφήνετε για λίγο μέσα στη φόρμα. Ανακατεύετε το δεύτερο ποτήρι ρούμι με το μέλι και περιχύνετε το κέικ πριν το σερβίρετε.