Κοκοράκι αλά κρεμ με ταλιατέλες

1 κοκοράκι «καπόνι» κομμένο σε μερίδες (περίπου 1.800 γραμμ.)

50 γραμμ. φρέσκο βούτυρο

λίγο αλεύρι

2 ποτήρια ζωμού κότας

250 γραμμ. κρέμα γάλακτος

3 κλωναράκια εστραγκόν

100 γραμμ. μανιτάρια σέπες ή 1 μικρή μαύρη τρούφα

1 πακέτο ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς (θα βρείτε στα μεγάλα σουπερμάρκετ)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Elle 02 Νοε. 11
Κοκοράκι αλά κρεμ με ταλιατέλες

1. Σοτάρετε τα κομμάτια από το κοκοράκι με βούτυρο μέσα σε αντικολλητική κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, τα ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε το ζωμό κότας, αλατοπίπερο και το εστραγκόν ψιλοκομμένο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.

2. Πλένετε καλά τα μανιτάρια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τα κόβετε σε κομματάκια (ή κόβετε την τρούφα σε λεπτές φέτες).

3. Μόλις βράσει το κοκοράκι, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια ή την τρούφα και μαγειρεύετε ακόμα 15΄.

4. Στο μεταξύ βράζετε τις ταλιατέλες, τις σουρώνετε και τους ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο. Τις ανακατεύετε καλά για να μην κολλήσουν.

5. Σερβίρετε το κοκοράκι με τις ταλιατέλες και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT