1. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ και τοποθετείτε τη σχάρα στη μέση του ύψους. Πλένετε καλά τα κομμάτια του κόκορα, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα αλατοπιπερώνετε και τα ραντίζετε με ελαιόλαδο. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο πυρέξ και τα ψήνετε στο φούρνο περίπου για 15΄ ώστε να ροδίσουν.
2. Καθαρίζετε και πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβετε σε κομμάτια. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στα τέσσερα.
3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ζωμό μαζί με τα κρεμμύδια και το μπουκέτο αρωματικών. Προσθέτετε τα λαχανικά, τα κομμάτια του κόκορα και το λευκό κρασί και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 30΄. Δοκιμάζετε, αν χρειάζεται, αλατοπίπερο και σερβίρετε.