Κονφί χοιρινού φιλέτου με σκόρδο

2 κιλό ψαρονέφρι καθαρισμένο

2 ολόκληρα σκόρδα

4 κ.σ. λίπος πάπιας

10 φύλλα δάφνης

αλάτι, πιπέρι

Elle 02 Νοε. 11
Κονφί χοιρινού φιλέτου με σκόρδο

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Πλένετε τα φύλλα δάφνης. Χωρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου χωρίς να τις ξεφλουδίσετε και τις πλένετε καλά.

2. Μέσα σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο ροδίζετε το ψαρονέφρι με το λίπος πάπιας, από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο και αλατοπιπερώνετε.

3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στο φούρνο για 2 ώρες και 30΄. Στο μισό χρόνο χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150° C. Αφήνετε να μαλακώσει τελείως το κρέας ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT