Kοτόπουλο κονφί με ξερά φρούτα

6 μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα στα δύο

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ περίπου 2 εκ.

1 μάτσο φρέσκο κόλιαντρο

1 μπουκέτο αρωματικών (τυλίγετε σε ένα κομμάτι καθαρό ύφασμα θυμάρι, φασκόμηλο κ.λπ.)

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη

1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά σε σκόνη

4 σκελίδες σκόρδο

500 γραμμ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς τα κουκούτσια

500 γραμμ. ξερά βερίκοκα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Elle 02 Νοε. 11
Kοτόπουλο κονφί με ξερά φρούτα

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Μέσα σε μια κατσαρόλα που μπορεί να μπει στο φούρνο τσιγαρίζετε τα μπούτια του κοτόπουλου με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Καθαρίζετε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ψιλοκόβετε. Τα προσθέτετε στο κοτόπουλο μαζί με όλα τα μπαχαρικά, το μισό κόλιαντρο πλυμένο και ψιλοκομμένο και το μπουκέτο αρωματικών. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε 3 ποτήρια νερό.

2. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στο φούρνο για 30΄. Προσθέτετε τα ξερά φρούτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20΄ ακόμα. Στο τέλος ρίχνετε το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κόλιαντρο και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT