Κοτόπουλο με μυρωδικά και σάλτσα από κόλιαντρο

6 μπούτια κοτόπουλου

1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη

1 δόση σαφράν σε σκόνη

1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο

2 φυλλαράκια φρέσκια μέντα ή δυόσμο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κομμάτι τζίντζερ περίπου 2 εκ.

1 κρεμμύδι

1 λάιμ

1 μικρή καυτερή πιπεριά

1 ποτήρι γάλα καρύδας

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

Elle 02 Νοε. 11
Κοτόπουλο με μυρωδικά και σάλτσα από κόλιαντρο

1. Αφαιρείτε την πέτσα από τα μπούτια του κοτόπουλου.

2. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, που θα έχετε λιώσει, το κρεμμύδι και το τζίντζερ ψιλοκομμένα, την καυτερή πιπεριά χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο και το κόλιαντρο ψιλοκομμένο (κρατάτε μια μικρή ποσότητα για το ψήσιμο). Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και δουλεύετε το μείγμα με το χέρι μέχρι να γίνει σαν ζύμη.

3. Αλείφετε τα μπούτια του κοτόπουλου με αυτό το μείγμα και τα τοποθετείτε στο ταψί. Προσθέτετε λίγο νερό και τα ψήνετε τουλάχιστον 30΄ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C. Τουλάχιστον 10΄ πριν από το τέλος του ψησίματος ραντίζετε τα κοτόπουλα με το γάλα καρύδας και τα πασπαλίζετε με το κόλιαντρο που έχετε κρατήσει. Σερβίρετε αμέσως με ένα ρύζι ατμού ή μια φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT