Κοτόπουλο με σουσάμι, τριαντάφυλλο και μπιγκόνιες

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα

2 ροζ τριαντάφυλλα

12 άνθη μπιγκόνιας

2 κ.σ. μέλι από ακακία

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. λάδι

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. σουσάμι

Elle 02 Νοε. 11
Κοτόπουλο με σουσάμι, τριαντάφυλλο και μπιγκόνιες

1.Κόβετε το στήθος του κοτόπουλου σε μεγάλα κάθετα μπαστουνάκια. Μαδάτε τα τριαντάφυλλα.

2.Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ή στο γουόκ και ψήνετε το κοτόπουλο για 5΄ περίπου σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντάς το συνεχώς.

3.Αφαιρείτε όλο το λάδι που υπάρχει στο τηγάνι και προσθέτετε το μέλι και το χυμό του λεμονιού. Αφήνετε να ψηθεί για 5΄ περίπου σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντάς το συνεχώς, μέχρι το κοτόπουλο να δημιουργήσει κρούστα. Το πασπαλίζετε με σουσάμι και το αποσύρετε από τη φωτιά.

4.Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό, γαρνιρισμένο με πέταλα από τριαντάφυλλα και άνθη μπιγκόνιας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT