1. Σε ένα κομμάτι γάζα τυλίγετε την πιπεριά, το κόλιαντρο, τους κόκκους του πιπεριού και τα χτυπάτε για να σπάσουν.
2. Σπάτε το μάραθο σε κομμάτια. Ζεματίζετε τις ντομάτες για 10΄΄ , τις ξεπλένετε με κρύο τρεχούμενο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
3. Ξεφλουδίζετε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
4. Πλένετε και κόβετε τη σελινόριζα.
5. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το βούτυρο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σέλινο και τη ζάχαρη και τα αφήνετε για 5΄-6΄, ανακατεύοντας το μείγμα μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.
6. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη γάζα με τα μπαχαρικά και αλατίζετε.
7. Ρίχνετε ¼ του λίτρου νερό και βράζετε για 30΄με 35΄ ανακατεύοντας πότε πότε.
8. Βγάζετε τη γάζα με τα μπαχαρικά και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια λεπτόρρευστη κρέμα.
9. Μόλις σερβίρετε, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και το βασιλικό.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!