Κροκέτα πατάτας με καπνιστό σολομό

4 φιλέτα καπνιστό σολομό
400 γραμμ. πατάτες
80 γραμμ. κρέμα γάλακτος (την οποία έχετε χωρίσει σε δύο ποτηράκια)
χυμός από 1 λεμόνι
2 κρόκοι αυγών
3 αυγά
½ σκόρδο
50 γραμμ. χαβιάρι
αλάτι, πιπέρι

Elle 02 Αυγ. 13
Κροκέτα πατάτας με καπνιστό σολομό
1. Βράζετε δύο αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα θρυμματίζετε.
 
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ένα ποτηράκι κρέμας γάλακτος με το χυμό του λεμονιού και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Διατηρείτε τη σάλτσα στο ψυγείο.
 
3. Ψιλοκόβετε το σκόρδο. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις τρίβετε στον τρίφτη και τις πιέζετε ώστε να γίνουν πολτός.
 
4. Ανακατεύετε το άλλο ποτηράκι με την κρέμα γάλακτος με τους δύο κρόκους και 1 ολόκληρο αυγό ωμο.
 
5. Προσθέτετε τον πολτό της πατάτας και ανακατεύετε καλά.
 
6. Βγάζετε από το μείγμα μερικές κ.σ. και τις τηγανίζετε στη φριτέζα.
 
7. Σερβίρετε μια κροκέτα πατάτας σε ένα πιάτο και από πάνω βάζετε ένα φιλέτο σολομό και λίγη από τη σάλτσα της κρέμας γάλακτος.
 
8. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα θρυμματισμένα σφιχτά αυγά.
 
9. Τέλος βάζετε 1 κ.σ.. χαβιάρι πάνω στο σολομό.
 
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT