Λαχανικά με μπέικον κονφί

1,5 κιλό διάφορα λαχανικά (καρότα, παντζάρια, μαϊντανός, σελινόριζα, ραπανάκια κ.λπ.)

4 σκελίδες σκόρδο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

400 γραμμ. ωμό μπέικον, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

2 ποτήρια ζωμός κρέατος ή νερό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 μπουκέτο αρωματικών (τυλίγετε σε ένα κομμάτι καθαρό ύφασμα φύλλα δάφνης, σκόρδο, πιπέρι σε κόκκους, κέδρο και γαρίφαλο)

Elle 02 Νοε. 11
Λαχανικά με μπέικον κονφί

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα λαχανικά. Αν είναι μεγάλα, τα κόβετε στα δύο ή στα τέσσερα. Καθαρίζετε το σκόρδο αφήνοντας την τελευταία στρώση της φλούδας και τα χωρίζετε σε σκελίδες. Τα βάζετε όλα σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο. Προσθέτετε το πιπέρι, το μπουκέτο αρωματικών, το ελαιόλαδο και το ζωμό.

2. Από πάνω τοποθετείτε τις λωρίδες του μπέικον, σκεπάζετε την κατσαρόλα και ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες. Σερβίρετε τα λαχανικά μαζί με ψητό κρέας ή ψάρι.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT