Υλικά:
1 ¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
3 μεγάλα αυγά
1 ½ φλιτζάνι γάλα
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Cheddar
1 φλιτζάνι ζαμπόν (ή γαλοπούλα) κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανάμειξε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτύπησε ελαφρώς τα αυγά και στην συνέχεια πρόσθεσε σε αυτά το γάλα και το βούτυρο και συνέχισε το χτύπημα.
2. Ρίξε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το αλεύρι και με το χέρι ανάμειξέ τα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο σώμα.
3. Μόλις έχουν ομογενοποιηθεί, ρίξε το τριμμένο τυρί και το ζαμπόν. Προσοχή! Μην τα ανακατεύεις πολύ ώρα γιατί το μείγμα θα σφίξει υπερβολικά και η βάφλα δεν θα έχει την υφή που θέλεις.
4. Άλειψε με ελάχιστο βούτυρο την βαφλιέρα σου και χρησιμοποίησε ένα φλιτζάνι ως δοσομετρητής, προκειμένου να φτιάξεις ομοιόμορφα τις βάφλες σου. Τα ¾ του φλιτζανιού είναι υπεραρκετά για μια τέλεια βάφλα. Ύστερα από 3 λεπτά περίπου και αφού βεβαιωθείς ότι έχει γίνει κριτσανιστή και χρυσαφένια, είναι η ώρα για να σερβίρεις.
Καλή σου απόλαυση!