Υλικά
400 γραμμ. ζυμαρικά λινγκουίνι
250 γραμμ. (ή 2 φλιτζ.) πράσινα σπαράγγια
2 κ.σ. λευκό ξίδι
4 μεγάλα αβγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γραμμ. (ή 4 φλιτζ.) σπανάκι baby, πλυμένο
Ξύσμα και χυμό 1/2 λεμονιού
Παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
Αλάτι
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε τα linguine σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αφήνετε για 10' ή μέχρι να γίνουν “al dente”. Προσθέτετε τα σπαράγγια στην ίδια κατσαρόλα για 8'.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά αλλά κρατάτε ένα φλιτζάνι νερό για αργότερα. Αφήνετε τα ζυμαρικά και τα σπαράγγια να κρυώσουν στο σουρωτήρι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε νερό, προσθέτετε το ξίδι και ανακατεύετε. Σπάτε τα αβγά σε ένα φλιτζάνι πριν τα βάλετε στο βραστό νερό.
Τα αφήνετε στο νερό να γίνουν “ποσέ” για 3', κρατώντας χρόνο για σωστό αποτέλεσμα. Στην συνέχεια βγάζετε τα αβγά από το νερό και τα τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν καλά. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο για να μείνουν ζεστά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σπανάκι και μια πρέζα αλάτι. Το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί ελαφρά.
Προσθέτετε τα λινγκουίνι και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών που φυλάξατε προηγουμένως.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού.
Σερβίρετε στα πιάτα και γαρνίρετε με το αβγό ποσέ και τα σπαράγγια. Πασπαλίζετε από πάνω το ξύσμα του λεμονιού και ολοκληρώνετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.