Λινγκουίνι με θαλασσινά

400 γραμμ. λινγκουίνι

600 γραμμ. ανάμεικτα θαλασσινά (χτένια, γυαλιστερές)

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Elle 02 Νοε. 11
Λινγκουίνι με θαλασσινά

1. Πλένετε καλά τα θαλασσινά. Πολτοποιείτε το σκόρδο, ψιλοκόβετε το μαϊντανό, τα βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με την πιπεριά και τα αφήνετε να μαριναριστούν για λίγα λεπτά.

2. Ρίχνετε στο τηγάνι τα θαλασσινά, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε πολύ δυνατή φωτιά για 5΄-6΄. Αποσύρετε το τηγάνι από το μάτι και βγάζετε το καπάκι.

3. Bράζετε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζετε. Τα προσθέτετε στο τηγάνι και τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά μερικά δευτερόλεπτα. Σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT