Μάφιν με γλάσο

3 αβγά

200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 βανίλια

200 γραμμ. αλεύρι

1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

150 γραμμ. λιωμένο βούτυρο

125 γραμμ. καθαρισμένα αμύγδαλα σε σκόνη

Για το γλάσο:

200 γραμμ. ζάχαρη άχνη

1 ασπράδι αβγού

10 σταγόνες χυμό λεμονιού

50 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

μερικές κόκκινες μπαλίτσες ζάχαρη για ντεκόρ (θα βρείτε στα καλά ζαχαροπλαστεία)

Elle 01 Νοε. 11
Μάφιν με γλάσο

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Βάζετε τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, τα αμύγδαλα σε σκόνη και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία ζύμη.

2. Μοιράζετε τη ζύμη σε αλουμινένια φορμάκια μέχρι τα δύο τρίτα του ύψους τους και τα ψήνετε στο φούρνο 25΄-30΄.

3. Ετοιμάζετε το γλάσο: Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, το ασπράδι και το χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσουν τα μάφιν, τα βγάζετε προσεκτικά από τα φορμάκια, τα βάζετε σε χάρτινα (θα τα βρείτε στα σουπερμάρκετ) και σκεπάζετε την επιφάνειά τους με το γλάσο. Λιώνετε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος μέσα σε ένα μπολάκι σε μπεν μαρί (πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό). Σχηματίζετε ένα κυκλάκι με τη σοκολάτα πάνω στο γλάσο και στη μέση τοποθετείτε μια κόκκινη μπαλίτσα από ζάχαρη.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT