1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Βάζετε τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, τα αμύγδαλα σε σκόνη και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία ζύμη.
2. Μοιράζετε τη ζύμη σε αλουμινένια φορμάκια μέχρι τα δύο τρίτα του ύψους τους και τα ψήνετε στο φούρνο 25΄-30΄.
3. Ετοιμάζετε το γλάσο: Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, το ασπράδι και το χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσουν τα μάφιν, τα βγάζετε προσεκτικά από τα φορμάκια, τα βάζετε σε χάρτινα (θα τα βρείτε στα σουπερμάρκετ) και σκεπάζετε την επιφάνειά τους με το γλάσο. Λιώνετε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος μέσα σε ένα μπολάκι σε μπεν μαρί (πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό). Σχηματίζετε ένα κυκλάκι με τη σοκολάτα πάνω στο γλάσο και στη μέση τοποθετείτε μια κόκκινη μπαλίτσα από ζάχαρη.