Μαρινάδες για νόστιμο & ζουμερό κρέας

Οι καλύτερες συνταγές και τα αρωματικά μείγματα μπαχαρικών για να μαρινάρετε τις μπριζόλες, τα φιλέτα και το ψητό σας.

Elle 15 Μαρ. 12
Μαρινάδες για νόστιμο & ζουμερό κρέας

Μαρινάδα με σκόρδο και δεντρολίβανο
Υλικά για περίπου 1 κιλό κρέας
Προετοιμασία: 5΄
Ιδανική για: μπριζόλες μοσχαρίσιες

Υλικά
μισή κούπα ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύετε το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο, τη δάφνη, 1 κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι.
Τοποθετείτε τις μπριζόλες στο μπολ με το μείγμα και τις αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα ή και για ολόκληρο το βράδυ.

Μαρινάδα μπαλσάμικο-σόγια
Υλικά για περίπου 1 κιλό κρέας
Προετοιμασία: 5΄
Ιδανική για: κρέας στο φούρνο

Υλικά
μισή κούπα ξίδι μπαλσάμικο
¼ κούπας σος σόγιας
2 κ.σ. μέλι
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ κ.γ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύετε το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, τα κρεμμύδια και το πιπέρι.
Τοποθετείτε τις μπριζόλες στο μπολ με το μείγμα και τις αφήνετε στο ψυγείο για 30' ή και όλη τη νύχτα.

Μείγμα μπαχαρικών
Σας αρέσουν τα βότανα και τα μυρωδικά αλλά δεν τα πάτε καλά με τους  συνδυασμούς τους; Τα παρακάτω μείγματα σας δίνουν δύο καλές, δοκιμασμένες συνταγές.

Μείγμα μπαχαρικών & μουστάρδα
Υλικά για περίπου 1 κιλό κρέας
Προετοιμασία: 5΄

Υλικά
2 κ.γ. πάπρικα
2 κ.γ. τριμμένο κόλιαντρο
1 κ.γ. σπόρους άνηθου
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
½ κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την πάπρικα, το κόλιαντρο, τον άνηθο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν, 1 κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι.
Πριν αρχίσετε το μαγείρεμα, απλώνετε το μείγμα στο κρέας και πιέζετε απαλά μέχρι να στερεωθεί.

Μείγμα μπαχαρικών με λεμόνι, θυμάρι και πιπέρι
Υλικά για περίπου 1 κιλό κρέας
Προετοιμασία: 5΄
Ιδανικό για: κοτόπουλο στο φούρνο ή την κατσαρόλα

Υλικά
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, 2 κ.γ. αλάτι και 1 κ.σ. πιπέρι.
Λίγο πριν μαγειρέψετε, απλώνετε το μείγμα στο κρέας και πιέζετε απαλά μέχρι να στερεωθεί.
 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT