1. Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας ξεκοκαλίσει το κρέας και να το κόψει σε μερίδες.
2. Το πλένετε, το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψιλοκόβετε το τζίντζερ, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε και αυτά στο μπολ. Πλένετε την πιπεριά, αφαιρείτε τους σπόρους της και την κόβετε στα τέσσερα. Την προσθέτετε στο μπολ. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο, ώστε να μαριναριστεί το κρέας για μία νύχτα.
3. Την επόμενη ημέρα ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, το κόλιαντρο πλυμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο και 1 ποτήρι νερό.
4. Σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 1 ώρα και 45΄. Στο μεταξύ πλένετε καλά τα βερίκοκα, τα κόβετε στα δύο και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 15΄. Δοκιμάζετε αν έχει μαλακώσει το κρέας και αν χρειάζεται, συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεται αμέσως.