Μαρκίζ σοκολάτας

120 γραμμ. μαύρη σοκολάτα
6 κρόκοι αυγών
170 γραμμ. ζάχαρη
300 γραμμ. βούτυρο λιωμένο +10 γραμμ. για το ταψί
180 γραμμ. κακάο
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος

Elle 02 Αυγ. 13
Μαρκίζ σοκολάτας
1. Βουτυρώνετε το ταψί.
 
2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια να λιώσει μαζί με 1 κ.σ. νερό.
 
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα διαλύετε 50 γραμμ. ζάχαρη με 50 γραμμ. νερό για 2΄. Τα φυλάτε όλα στην άκρη.
 
4. Χτυπάτε με τη σπάτουλα το βούτυρο με το κακάο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.
 
5. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετείτε μέσα ένα άλλο κατσαρολάκι (μπεν μαρί), στο οποίο ρίχνετε τους κρόκους και λίγο λίγο το σιρόπι της ζάχαρης. Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το μείγμα της σοκολάτας αναδεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και να κρυώσει τελείως.
 
6. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος λίγη λίγη και χτυπάτε καλά ώσπου να πήξει το μείγμα. Το ρίχνετε σε βουτυρωμένη φόρμα, την οποία βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
 
7. Όταν ξεφορμάρετε το γλυκό, το κόβετε σε λεπτές φέτες.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT