Μελιτζάνες γεμιστές με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί

300 γραμμ. μελιτζάνες

1 μέτριο κολοκύθι

3 μέτριες ντομάτες

500 γραμμ. κατσικίσιο τυρί

1 μικρό ματσάκι βασιλικό

6 κ.σ. ελαιόλαδο

πιπέρι

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 01 Νοε. 11
Μελιτζάνες γεμιστές με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί

1. Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις ψήνετε στο γκριλ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Αλείφετε με λίγο λάδι ένα μεγάλο ταψί. Κόβετε το κολοκύθι σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ., τις απλώνετε μαζί με τις μελιτζάνες στο ταψί και ψήνετε 10΄.

2. Στο μεταξύ κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν λίγο.

3. Σε μια επιφάνεια εργασίας ακουμπάτε δύο δύο τις μελιτζάνες σε σχήμα σταυρού. Στο σημείο όπου συνδέονται βάζετε τη ροδέλα του κολοκυθιού, τη φέτα της ντομάτας, λίγο τυρί και βασιλικό. Συνεχίζετε με μια δεύτερη στρώση και κλείνετε τις μελιτζάνες σαν πουγκί με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.

4. Τοποθετείτε τα πουγκιά σε ένα πυρέξ, περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε στο φούρνο για 15΄. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό και το συνοδεύετε με ρύζι και πράσινα λαχανικά.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: