1. Βράζετε 1,5 λίτρο νερό με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι. Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις βυθίζετε για 1΄ στο βραστό νερό. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τις πιπεριές.
2. Απλώνετε τα λαχανικά σε μια πετσέτα για να στραγγίξουν. Τοποθετείτε με τάξη τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε ένα βάζο και τις καλύπτετε με το ξίδι.
3. Κλείνετε το βάζο και αφήνετε το τουρσί να ωριμάσει ένα μήνα πριν το σερβίρετε μαζί με πουλερικά ή ψάρι.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!