Μελιτζάνες ξιδάτες με πιπερίτσες

250 γραμμ. μελιτζάνες τσακώνικες

50 γραμμ. πράσινες πιπεριές κέρατο

ξίδι

χοντρό αλάτι

Elle 01 Νοε. 11
Μελιτζάνες ξιδάτες με πιπερίτσες

1. Βράζετε 1,5 λίτρο νερό με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι. Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις βυθίζετε για 1΄ στο βραστό νερό. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τις πιπεριές.

2. Απλώνετε τα λαχανικά σε μια πετσέτα για να στραγγίξουν. Τοποθετείτε με τάξη τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε ένα βάζο και τις καλύπτετε με το ξίδι.

3. Κλείνετε το βάζο και αφήνετε το τουρσί να ωριμάσει ένα μήνα πριν το σερβίρετε μαζί με πουλερικά ή ψάρι.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT