Σαλάτα με κουσκούς
Υλικά
1 ½ φλιτζ. κουσκούς, 1 κύβος ζωμού λαχανικών, 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ½ φλιτζ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, ½ κιλό ντοματίνια κομμένα στα δύο, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 φλιτζ. τυρί φέτα Για το ντρέσινγκ: ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο, 1/3 φλιτζ. κόκκινο ξίδι, ¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι σε σκόνη, ½ κ.γ. αλάτι, ½ πάπρικα, 1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα σκεύος βράζετε το κουσκούς με τον κύβο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
2. Φτιάχνετε το ντρέσινγκ: σε ένα μπολάκι αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουν ομοιογενή υφή.
3. Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα κρεμμυδάκια, το βασιλικό, τα ντοματίνια, το ξύσμα λεμονιού, το κουσκούς κρύο, τη φέτα χοντροκομμένη, περιχύνετε με τη σος, ανακατεύετε και σερβίρετε.