Ομελέτα με αβοκάντο
Υλικά για 4 άτομα
8 αυγά, 3 λάιμ, 1 ώριμο αβοκάντο, ½ ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο, 100 γραμμ. μανιτάρια, 3 κ.σ. γιαούρτι
1 καρότο ψιλοκομμένο, 60 γραμμ. τυρί τσένταρ, μισό μαρούλι ψιλοκομμένο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζετε το αβοκάντο, το βάζετε σε ένα μπολ και το λιώνετε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει κρεμώδες.
2. Προσθέτετε το χυμό από 2 λάιμ, το μισό κόλιανδρο, γιαούρτι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
3. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το κρεμμύδι και το καρότο, τον υπόλοιπο κόλιανδρο και το μαρούλι.
4. Προσθέτετε το μείγμα με το αβοκάντο και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
5. Χτυπάτε τα αυγά και αλατοπιπερώνετε. Τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα μανιτάρια. Μόλις ροδίσει η μια πλευρά, την γυρίζετε από την άλλη και πασπαλίζετε με τυρί.
6. Σερβίρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο, τοποθετείτε τη γέμιση στη μέση και τη διπλώνετε σε ρολό. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγα φύλλα κόλιανδρου και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάιμ.