Υλικά
1 φλιτζ. φακές
3 φλιτζ. Νερό
3 χούφτες σπανάκι
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. Ελιές
1/3 φλιτζ. Μαϊντανός
τριμμένη φέτα
Για το ντρέσινγκ:
1/4 φλιτζ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Ξύδι
1 κ.σ. Ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 κ.γ. Ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν, για 25' περίπου. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τις ελιές, το μαϊντανό και τις φακές και ανακατεύετε.
3. Ανακατεύετε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνετε τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με τη φέτα.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!