Τάκος με ψάρι
Υλικά
500 γραμμ. φιλέτο λευκό ψάρι (π.χ. Μπακαλιάρος) χωρίς κόκκαλα
2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 μαρούλι iceberg
2 μικρά αγγούρια
1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
Πλήρες γιαούρτι
Σάλτσα pico de gallo
Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
2. Αλατίζετε τα φιλέτα με χοντρό αλάτι, προσθέτετε το πιπέρι και το κύμινο . Ψήνετε για 2'-3' από την κάθε πλευρά και τα αφήνετε στην άκρη.
3. Βυθίζετε ολόκληρο το iceberg σε νερό για να μπορέσετε να ξεχωρίσετε τα φύλλα πιο εύκολα. Παίρνετε τα φύλλα και τα τοποθετείτε στα πιάτα σαν μπολ. Κόβετε το κάτω μέρος για να έχουν όλα ίδιο μέγεθος.
4. Κόβετε το ψάρι σε κομμάτια και βάζετε μερικά σε κάθε μαρουλόφυλλο. Προσθέτετε το αγγούρι, το κρεμμύδι και το αβοκάντο.
5. Συμπληρώνετε με το γιαούρτι, τη σος pico de gallo και τις φέτες λάιμ και σερβίρετε.