Σολομός με sour cream, ραπανάκια, καρότα και μπιζέλια
Υλικά
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
100 ml λευκό κρασί ξηρό ή ξηρό βερμούτ.
4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
8 καρότα baby
250 γράμμ. (ή 2 φλιτζ.) μπιζέλια
8 ραπανάκια
sour cream για το σερβίρισμα
Λίγο άνηθο για το σερβίρισμα
1 λεμόνι κομμένο στα 4
αλάτι
φρέσκο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, το λευκό κρασί και 200 ml νερό. Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
Όταν σιγοβράζει βάζετε στο τηγάνι και τα φιλέτα σολομού. Καλύπτετε με το καπάκι και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί εντελώς το ψάρι γύρω στα 5-6'. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Μαγειρεύετε τα καρότα και τα μπιζέλια στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στα 2-4' και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Βγάζετε προσεκτικά τα φιλέτα από το τηγάνι και σερβίρετε στα πιάτα σας με λίγο αλατοπίπερο.
Γαρνίρετε με τα λαχανικά στον ατμό και τα ραπανάκια και σερβίρετε με την sour cream, τον άνηθο και φέτες λεμόνι.