Σαλάτα με τόνο και αβοκάντο
Υλικά για 4 άτομα
4 αβοκάντο, ½ φλιτζ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μαραθόσπορο, 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κονσέρβα τόνο σε νερό, αλάτι, ½ φλιτζ. μαγιονέζα + επιπλέον 2 κ.σ., 2 αντζούγιες ψιλοκομμένες, 2 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, 2 σελινόριζες ψιλοκομμένες, 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 2 καρότα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρείτε τη σάρκα τους προσεκτικά ώστε να μείνει και λίγη στη φλούδα και την ψιλοκόβετε. Φυλάτε το εξωτερικό τμήμα τους για το σερβίρισμα.
2. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τους μαραθόσπορους και το πιπέρι σε σιγανή φωτιά.
3. Αλατίζετε τον τόνο και επίσης τον σοτάρετε στο τηγάνι για περίπου 10΄. Στη συνέχεια τον αποσύρετε, πετάτε τους μαραθόσπορους και το πιπέρι και τον στραγγίζετε κρατώντας το λάδι.
4. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τη μαγιονέζα με τις αντζούγιες, την κάππαρη, το σκόρδο και το χυμό λεμόνι. Προσθέτετε τις σελινόριζες και το κρεμμύδι, αλατίζετε και ανακατεύετε καλά.
5. Βάζετε από ένα μισό από το εξωτερικό τμήμα των αβοκάντο σε 4 πιάτα, τα ραντίζετε με το λάδι που είχατε κρατήσει από το σοτάρισμα και με λίγο χυμό λεμόνι, τα γεμίζετε με τη σαλάτα και σερβίρετε.
Tip: Διακοσμήστε με λίγες ελιές ψιλοκομμένες ή πασπαλίστε με κάποιο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο τόνο αντί για κονσέρβα.