Σαλάτα με σπανάκι, φράουλες και blue cheese
(προετοιμασία 10΄)
Υλικά για 4 άτομα: 6 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι, ½ κιλό φράουλες πλυμένες και κομμένες στα δύο, 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους, 150 γραμμ. γκοργκοντζόλα ή blue cheese, ¼ φλιτζ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο Για τη σος: ½ φλιτζ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. μηλόξιδο, 2 κ.σ. μέλι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουν μια ομοιογενή υφή.
2. Σε μια σαλατιέρα βάζετε το σπανάκι, τις φράουλες, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα και το κρεμμύδι, τρίβετε το τυρί και ανακατεύετε καλά.
3. Περιχύνετε με τη σος και σερβίρετε.