Λευκή τούρτα με μυρωδικά
(προετοιμασία: 30', μαγείρεμα: 50')
Υλικά για 6-8 άτομα
150 γραμμ. λιωμένο βούτυρο + λίγο ακόμα, 120 γραμμ. ζάχαρη, 3 αυγά, 4 κ.γ. κανέλα, 2 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας, 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών (τριμμένο πιπέρι, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ), 100 γραμμ. πραλίνα φουντουκιού, 100 γραμμ. σαντιγί, 250 γραμμ. αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο: 200 γραμμ. ζάχαρη άχνη, 1 ασπράδι αυγού, 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
Για τη διακόσμηση: 125 γραμμ. φρούτα του δάσους, λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα.
2. Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα με απαλή υφή.
3. Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα μέσα στη φόρμα και την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 50΄.
4. Μόλις είναι έτοιμη, την ξεφορμάρετε και την αφήνετε να κρυώσει.
5. Ετοιμάζετε το γλάσο: σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ασπράδι και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά χτυπώντας το παράλληλα για να πάρει τη μορφή μους. Έπειτα προσθέτετε τη ζάχαρη και το λικέρ πορτοκάλι και συνεχίζετε το βράσιμο και το απαλό ανακάτεμα για 5΄ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα στις άκρες.
6. Όταν το γλάσο είναι έτοιμο, περιχύνετε μ΄ αυτό το γλυκό και το αφήνετε να σταθεροποιηθεί.
7. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, προσθέτετε τα φρούτα και σερβίρετε.