Ζυμαρικά με καλαμαράκια
(προετοιμασία: 15')
Υλικά για 6 άτομα
500 γραμμ. ταλιατέλες
3 καλαμάρια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και αφαιρείτε το εσωτερικό τους. Τα πλένετε, τα σκουπίζετε και τα κόβετε σε κομμάτια. Τα διατηρείτε στο ψυγείο.
2. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνετε τις ντομάτες, το σκόρδο, το μαϊντανό, την πιπεριά και τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε.
3. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε.
4. Σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρετε τα καλαμάρια για 5΄.
5. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα καλαμάρια και πασπαλίζετε με μαϊντανό.